Χειμώνας: Τροφές που θωρακίζουν την υγεία

Κάθε χειμώνα ο οργανισμός μας είναι πιο ευάλωτος σε ιώσεις και κρυολογήματα και ο καλύτερος τρόπος για να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας είναι με την σωστή διατροφή. Δείτε ποιες τροφές θα σας προστατέψουν από τις ιώσεις του χειμώνα!

Σκόρδο

Η δραστική ουσία αλλισίνη που περιέχει το σκόρδο σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C, προσφέρει ισχυρή αντιβακτηριακή δράση. Έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των Η.Π.Α. κατέδειξε πως η καθημερινή κατανάλωση σκόρδου, προστατεύει κατά τα κρυολογήματα ενώ παράλληλα μειώνει την διάρκεια τους.

Φρούτα και λαχανικά

Tα αντιοξειδωτικά και οι βιταμίνες που βρίσκονται στα φρούτα και τα λαχανικά, προστατεύουν από κρυολογήματα ενώ ενισχύουν το ανοσοποιητικό και αναπλάθουν τα φθαρμένα κύτταρα.

Ψάρια, αυγά και τυρί

Σας παρέχουν με την ιδιαίτερα σημαντική βιταμίνη Β12 η οποία συμβάλλει στην κανονική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και στη μείωση της κόπωση.

Σταφίδες

Είναι σημαντικό αντιοξειδωτικό που περιέχει πολλά ιχνοστοιχεία (ασβέστιο, σίδηρο, κ.α.) και βιταμίνες (Α, C, B1, B2, B3, B6) ενώ παράλληλα προσφέρει και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Καρότα

Τα καρότα μπορούν να γίνουν η ασπίδα μας κατά των κρυολογημάτων αφού είναι πλούσια σε β-καροτένιο που ενισχύει την επιθετικότητα των λευκών αιμοσφαιρίων.